Dino Sport - Tigers programma

Tigers is een sportieve training voor kinderen van 2 t/m 6 jaar, speciaal om de cognitieve, sociaal-emotionele en fysieke vaardigheden en zelfredzaamheid van de kinderen te ontwikkelen. Het doel van de Dino Tigers is de kinderen een voorsprong in het leven te geven. Wij leren ze om te gaan met allerlei mogelijke gevaren die op hun pad kunnen komen. De cursus bevat een gevarieerd aanbod met onder andere spelletjes, rollenspellen en discussies waar kinderen spelenderwijs hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Er wordt gewerkt met zes thema’s die ieder een ander onderwerp behandelen. 

De thema’s zijn; 

  • Omgaan met vreemden
  • omgaan met pesten
  • omgaan met noodsituaties
  • omgaan met de wereld
  • samenwerken & leiderschap
  • voeding & het lichaam 

In de lessen leren de kinderen verschillende zelfverdedigingstechnieken en worden er spelletjes gedaan zoals sportspellen, geheugen spellen, avonturen en nog veel meer! Zo is er bijvoorbeeld het spel Timmy’s Surfavontuur, waar een beroep wordt gedaan op de verbeeldingsvaardigheden. De kinderen doen net alsof ze gaan surfen op zee en komen daarbij allerlei gevaren tegen die een handeling vragen. Zo moeten ze snel naar het strand rennen als er een haai komt en zich groot of klein maken voor de hoge en lage golven.

Kortom een heel leuk programma voor deze jonge doelgroep die vaak vergeten wordt in het aanbod van sport. Dit programma wordt verzorgd door Dino Sport. Dino Sport richt zich op kinderen van 2 t/m 6 jaar en heeft al vele locaties opgestart. Neem gerust een kijkje op de website: www.dinosport.nl 


Dino Sport is een organisatie die samen met Choi Yong sportlessen verzorgd in Den Haag. De trainers van Dino Sport zijn ook actief in sportschool Choi Yong.